Å fange en sangfugl

Det er ganske vanskelig å være Julian Berntzen-fan. Det kan føles litt ensomt. Eller eksklusivt. Jeg «liker» Julian Berntzen på facebook, jeg får nyhetsbrev fra Platekompaniet og jeg følger sånn normalt med på hva som skjer. Men jeg leste ikke VG-nett 9. november og jeg leser ikke/abonnerer ikke på bergenske aviser. Derfor var overraskelsen stor og gledelig da en hvit anonym konvolutt med navnet mitt (eller strengt tatt Caspar sitt) kom fra Platekompaniet med det nye albumet «Ellie & Elliot – the two clowns». 

Jeg trodde ikke mine egne øyne! Dette var bedre enn 10 x roser. En så personlig og fin overraskelse slår roser ned i støvlene. Endelig skulle jeg inviteres inn i Waffy Town igjen. De to foregående albumene sikret jeg meg for lenge siden, men er nå regelrett borte! Jeg har prøvd å skaffe de igjen, men Platekompaniets sider sier «midlertidig utgått». 

«To this day, townspeople still sing about the two clowns Ellie & Elliot. The legend of these inseparable adventurers is alive in the villagers and inspires all who believe in amazing coincidences, love and mystique in a secluded little town».  

Ellie & Elliot the two clownsDet beste med Julian Berntzens musikk er nettopp musikken. Det nest beste er historiene. For en som ikke ni-hører på teksten med én gang (ja, jeg kan innrømme dét), betyr det at man stadig vekk får små, søte historier om innbyggerne i Waffy Town og livene deres. Jo mer jeg hører om Ellie og Elliot, jo mer får jeg vite. Julian Berntzens Waffy Town-univers er som en bok full av liv.

Også historiene om Ellie og Elliot er akkompagnert av nydelige typisk Julian Berntzen-toner. Med mitt favorittinstrument piano. Jeg er solgt. Også denne gangen kan jeg la historiene og musikken om Waffy Town surre og gå i timesvis mens jeg tidvis lytter og tidvis bare lar den være en del av bakgrunnen.

Når jeg bare finner/gjenskaffer de to første cd´ene skal jeg ha en helaftens kveld med meg, Julian, en flaske rødvin og alle innbyggerne i Waffy Town. Caspar får kanskje være med.

Etter konserten på Gamle Ormelet sommeren 2004 har jeg vært fan og håpet på et snarlig gjensyn. Men det er vanskelig å være Julian Berntzen-fan. Det nærmeste jeg har vært etter sommerkvelden på Tjøme er en releasekonsert jeg tilfeldigvis fant ut av på Blå og at jeg nå ser at min tremenning Petter er venn med han på facebook. Julian Berntzen er en sky type. Jeg lurer på om det er lettere å fange en sangfugl? 

 

Julian Berntzen, Ellie & Elliot the two clowns. Terningkast: 5

ps. Til Julian: nettadressen som står på cd´en din fungerer ikke… www.julianberntzen.com

ps2. Til Gamle Ormelet: jeg ønsker meg en ny konsert. 

Reklamer

Hva synes du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s