Jeg skulle ønske jeg hadde gjort litt mer research før jeg så Hobbiten. Annet enn å faktisk lese den og å se Ringens Herre. Alle tre. På kino. Da de kom. For jeg har ikke hatt Ringenes Herre-maraton før jeg dro for å se Hobbiten på kino. Det blir rett og slett for mye for meg. Akkurat som jeg trodde tre ganger tre timer med Hobbit på kino skulle bli for mye for meg. For jeg må innrømme at jeg mistet litt lysten på hele Hobbiten når jeg hørte det hadde blitt en triologi. Boka er jo ikke akkurat så veldig tykk. Én film av de første seks kapitlene? Jeg likte Ringenes Herre og jeg likte boken om Hobbiten. Men jeg er langt fra noen entusiast.

Uansett. Litt mer research. Eller oppfriskning. Bilbo og Frodo i begynnelsen av filmen; var det før eller etter ringen? Forsvant ikke Bilbo litt på slutten av den siste forrige? Jeg hadde ikke brukt nok tid på å sette meg inn i hvordan det nå var igjen. Det hadde gått litt for lang tid siden sist. Men jeg kom raskt inn i det. Og for så vidt var jeg også glad for at jeg ikke husker så godt boka. Blir litt mer spennende da. Eller hadde jeg hatt større glede av å ha historien friskere i minnet? Like så med Ringenes Herre-filmene? Burde jeg ha hatt et maraton i forkant?

bildeSnaue tre timer med Hobbiten fløy av sted og jeg koste meg. Dette er absolutt en type film som er laget for  kino, og med den ekstra 3D-effekten satt jeg stort sett hele filmen med bakhodet godt presset inn i setet for ikke å få orker og det som verre er helt oppi fjeset. Selv om ikke de raske sloss-scenene gjorde seg helt i 3D, likte jeg det ganske godt. Eller var det de berømte 48-bilder-i-sekundene som gjorde at det kunne se litt rart ut raskt? Jeg prøvde å legge merke til noe utenom det vanlige, men jeg tror rett og slett ikke jeg klarte å se så fort som 48 bilder i sekundet 😉

I tillegg til spennende var filmen til tide også ganske morsom. Litt ekstra morsomt var det selvsagt med en kar på raden foran oss som lo svært høyt og svært godt litt sent på mange både naturlige og rare steder. Uansett var gjensynet med hobbiter, dverger, Tolkiensk landskap (eller er det bare New Zealand?) og Gandalf hyggelig, og jeg hadde glemt hvor skumle jeg synes orker er.

Terningkast: 4. Jeg trodde jeg skulle gi den 5, men skrev plutselig 4. Er det lov med halve terningkast?

ps. Jeg lurer på om det er flere enn meg som synes han ene dvergen så ut som Obelix…

ps2. Jeg har lyst til å skrive Hobbitten. Med to t´er. Alt jeg har lært om enkel og doble konsonanter tilsier at det skal være to t´er. Gjør det ikke?

Reklamer

Hva synes du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s