Skal det være litt blodappelsinsorbet?

En is er ikke lenger en is. Ikke etter å ha vært på Messina i Sydney. Hvem skulle tro at man måtte fly til andre siden av jorda for å få verdens beste italienske is*?

En av de første dagene i Australia, tok Cristina med oss til Messina isbar. I følge henne selv Sydneys beste. Det viser seg at det kan se ut til å stemme. Kjekt å komme til en by der andre har funnet ut av sånne ting på forhånd. Det hadde vært kjedelig å kaste bort masse is-spising på middelmådig is.

Mer enn jordbær og pistasj

Blodappelsinsorbet og salt karamell med biter av hvit sjokolade er aldri feil på en regnværsdag!

Blodappelsinsorbet og salt karamell med biter av hvit sjokolade er aldri feil på en regnværsdag!

«En cola light, 10 marlboro light og en kuleis med jordbær og pistasj», sa Oslo-jentene sommeren 1999 da jeg jobbet på isbaren på Hvasser. Heldigvis er det mer å velge mellom enn jordbær og pistasj når det gjelder is. Hva med litt blodappelsinsorbet? Eller salt karamell med biter av hvit sjokolade? En eplepai-is, eller grapefruktsorbet? Når problemet til en isbar er at det er for mye å velge mellom, skjønner du at du ikke har noe problem. I alle fall ikke noe is-problem.

Etter en måned down under kom dagen for hjemreisen. Men jeg klarte ikke helt å reise hjem uten en siste smak av den Fantastiske Isen. Tenk at vi hadde vært der en måned allerede, men bare spist Isen to ganger! Uten å vite annet enn at jeg så et cola-skilt rett etter at Isen var fortært ca. en måned tidligere, dro vi mot flyplassen via der vi trodde kanskje Messina lå. Og plutselig lå den der. Messina. Med den Fantastiske Isen. Terningkast 6 til Isen, og terningkast 6 til oss som fant frem uten annet enn et minne av et stort cola-skilt og et kirkespir.

* Det bør sies at jeg aldri har vært i Italia. Det kan jo tenkes at verdens beste italienske is befinner seg nettopp der.

Reklamer

En kommentar om “Skal det være litt blodappelsinsorbet?

  1. Tilbaketråkk: For spanjoler med hjemlengsel | Terningkast 6

Hva synes du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s