Min guilty pleasure

Hva er guilty pleasure på norsk?
På fransk er det i alle fall foie gras!

Dyrevernalliansen i Norge går hardt ut mot produksjon, import, salg og i det hele tatt av foie gras. Gåselever kommer nemlig ikke av seg selv. Foie gras produseres ved at gjess og ender tvangsfôres med med trakt slik at leveren blir syklig stor. Det ekke bra. Men det virker det ikke som om franskmennene har fått med seg. Og «when in Rome…» og «quand à Paris…». La oss si det sånn; jeg spise foie gras.

Jeg synes dette blogginnlegget fra Palatist (den kom opp da jeg googlet «etisk foie gras») sier det godt: Det er grusomt, men det er verdt det. For det er virkelig godt. Og verden er jo ikke svart-hvitt. Kan ikke noe være litt av begge deler, eller er det hyklersk? På sushikurs i Oslo fikk vi servert foie gras, men ikke scampi – for dét mente kokken var uetiske greier. Og et kjapt google-søk viser seg jo at det kan være riktig. I alle fall i følge NRK og Grønn Hverdag. I følge sistnevnte er til og med sushi uetisk. I alle fall de fleste bitene man får i en vanlig meny.

Nå skulle jo ikke dette blogginnlegget egentlig handle om uetisk mat og tvangfôring av gjess, men sånn går det når man googler. Heldigvis fant jeg også denne artikkelen som hevder å si hvorfor foie gras ikke er uetisk. Inntill videre er uansett foie gras min guilty pleasure. Skyldig nytelse. Restauranten Le Relais Louis XIII i Paris har for tiden verdens beste foie gras-rett; ravioli med hummer og foie gras. Den er så god at jeg er litt trist for at jeg aldri får smake den igjen.

Au revoir og bon week-end!

Image

Foie gras på en fortauskafé i Paris – grusomt eller nydelig?

Reklamer

4 kommentarer om “Min guilty pleasure

  1. Tilbaketråkk: Etiske franske fristelser | Terningkast 6

  2. Tilbaketråkk: Ikke så veldig kortreist mat på boks | Terningkast 6

Hva synes du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s