En 5:2-diett jeg kan gå god for!

Jeg følte meg truffet da jeg kom over denne bloggposten om den alternative 5:2-dietten da jeg scrollet nedover tidslinjen på Facebook via mobil. Blogginnlegget går i korte trekk på å bytte ut sludder og sladder med tyng og dyp litteratur.

Jeg har tidligere skyldt på iphone og wordfeud når jeg har undret meg over hvorfor jeg leser mindre enn før. Skjønt, jeg leser vel ikke mindre, jeg leser bare mindre «viktige» ting. Jeg tror vel egentlig ikke at jeg går glipp av veldig mye om jeg ikke sjekker Facebook hver dag. Men likevel gjør jeg jo nettopp det. Til tross for at iphonen min døde, og jeg har gått over til Nokia fra steinalderen*, har jeg beholdt iphone – uten simkort – for å bruke på trådløst nett slik at jeg stadig vekk kan sjekke mail, facebook, instagram og ikke minst google ting. Jeg er helt utrolig på å google ting. Og når man først begynner, kan man komme over så mye interessant. Eller?

Når det er sagt, synes jeg at Birgers 5:2-diett er litt vel ambisiøs. Jeg mener; romaner som våger, noe om eller av fysikeren Richard Feynman, god poesi, et kjærlighetsbrev. Men jeg tar poenget. Bytt ut Facebook og smarttelefonen med en bok eller en avis. I det hele tatt avstå fra støyende sludder. For min del kommer jeg nok til å stadig sjekke Facebook og mail, men jeg trenger ikke gjøre det så mange ganger om dagen, og ikke i stedet for å lese. Selv om man kan få nettaviser på pad, er det vel ikke avis folk lenger leser på do?

Og når vi er inne på det. 5:2 kan jo fungere godt på så mange andre punkter i livet også. Hva med 5 dager bilkjøring, 2 dager sykkel? Eller 5 dager med TV, 2 dager uten. Er du gift? Lag kaffe på senga til ektefellen 5 dager i uken, la han/hun gjøre det de 2 andre.

Jeg tror jeg umiddelbart skal innføre et par 5:2-dietter i livet mitt. Men jeg tror ikke de skal handle om mat.

ImageImage

Finn din egen 5:2-diett: Lev 5 dager som normalt, gjør noe uvanlig de 2 andre. For eksempel å spise pølse med kakestrø eller ta en tur i blåbærskogen. 

Flere gode forslag til spennende 5:2-dietter?

* forøvrig verdens mest solgte mobil, den selges i hopetall i uland ettersom den blant annet har lommelykt. Har jeg hørt.

Reklamer

Hva synes du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s