En umulig oppfølger?

Helen Fielding: Bridget Jones – Mad about the boy

Dager brukt på å lese Bridget Jones Mad about the boy: 3. Minutter tenkt på Bridget Jones i løpet av tre dager intesiv lesing: 837 (sånn ca). Antall ganger nevnt Bridget Jones til Charlotte under formiddagsbesøk: ca. 64. Antall ganger grått over Mark Darcy: 2. Antall ganger ledd høyt midt på natten under intesiv lesing: 3. 

Jeg trenger ikke bruke så mye tid på å si det alle forhåndsomtaler og anmeldelser har sagt før meg: Mark Darcy er død. 

…og Bridget Jones er stort sett den samme, gamle. Problemet er at jeg ikke klarer å tro på karakteren på samme måte. Vi har alle en liten Bridget som bor inni oss, men jeg kjenner meg ikke like mye igjen i Bridget littoverfemti som Bridget noenogtredve. Og jeg tror ikke min egen alder er grunnen. Bridget er fortsatt nevrotisk og usikker, men det blir litt for mye singelogforvirret-Bridget. Helen Fielding mente at Mark måtte dø for at Bridget skulle være singel, og at hun ikke ville vært like underholdene som selvtilfreds advokatfrue. Jeg tror imidlertid aldri Bridget ville blitt selvtilfreds advokatfrue. Jeg tror Bridget ville vært underholdene i enhver livssituasjon. Dermed er hun det også her, til tross for at jeg helst skulle sett Mr. Darcy i live. Det er en grunn til at jeg leste ut nesten hele boken første dagen. Desverre blir det litt for mye tredve år gammel kjekkas og litt for lite av potensialet for hysterisk morsom nettdating. På toppen av det hele får Bridget Jones både Mark Darcy, Hugh Grant, purunge sexguder og James Bond i løpet av livet. Det er ikke noe enhver kan kjenne seg igjen i. Bridget har kanskje mistet gjenkjennelsesfaktoren. Og jeg tok slutten litt for tidlig.

I boken bruker Bridget Jones masse tid innimellom tvitring og t(s)exting på å skrive manuset til sin egen moderne versjon av Hedda Gabler, for så å skrive det om, for deretter å skrive det tilbake. Jeg skulle ønske Helen Fielding kunne skrevet om manuset av Mad about the boy til en versjon der Mark Darcy forsatt lever. For det er ikke sikkert det er at hun er singel som er det viktigste med Bridget Jones. Det kan hende det er det at hun er nevrotisk og helt vanlig – «I like you just the way you are».

Bridget_Jones_Renee_Zellweger_og_kj_resten_Mark_Darcy_Colin_Firth_i_Bridget_Jones_Pa_randen

Alle jenter bør ha en Mr. Darcy i livet sitt…

 

PS. Jeg velger å tro at å drepe Mark Darcy er et PR-stunt. Slikt går jo bare ikke an.
PS2. Jeg gleder meg likevel til Renee Zellwegger blir gammel nok til å spille Bridget Jones versjon 3.

Bok tre, terningkast tre. Ikke alle gode ting er tre. 

 

Reklamer

Hva synes du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s