Ansett meg for svingende!

«Hvordan går det med jobbsøkingen», spør folk. Jeg er den flinkeste jeg vet til å søke jobb.

Man bør ha ganske sterk psyke for å være arbeidssøkende. Arbeidsledig. «På utkikk etter nye utfordringer». En ubrukt ressurs.

Merkevaren Ellen Morgenstierne er en tidligere suksess. Elevrådsleder, alltid en deltids- og en sommerjobb, nyhetsredaktør i studentavisen, morsom studietid med spennende kollektiv, bachelor i boks, møtte Mannen i mitt liv, markedsassistent, junior produktsjef, produktsjef, flott bryllup, PR- og kommunikasjonsansvar og før jul for tre år siden gravid med det som skulle bli den beste lille gutten i verden.

Jeg flyttet fra Oslo tilbake til Tjøme da mannen fikk jobb i reklamebyrå og jeg skulle kose meg i permisjon. På slutten av permisjonstiden begynte jeg aktivt å søke etter jobb. «Det kommer jo ikke til å bli noe problem», tenkte jeg. Jeg begynner å innse at jeg tok feil.

Jeg har vært på finn.no/jobb omtrent syv ganger om dagen det siste året. Og da tror jeg nesten ikke at jeg overdriver. Jeg var på finn.no på julaften – det kunne jo hende drømmejobben hadde blitt lagt ut og hadde usannsynlig kort frist. Selvfølgelig hadde den ikke det.

Så nå sitter jeg her. Litt over et år etter at mammapermisjonen var slutt. Jeg jobber frilans som tekstforfatter for den gamle jobben min og har et midlertidig vikariat på ungdomsskolen. «Det er i alle fall noe», sier folk. «Til og med ganske gøy», tenker jeg. Men det er jo ikke nok. Og ikke særlig langsiktig.

Det er tre hovedproblem slik jeg ser det: 1) Markedet her i Vestfold er dårlig. Det er langt flere søkere enn jobber. 2) Jeg har ikke et nettverk her. Det er ofte gjennom nettverk man får jobb. Gjerne av å ha en jobb fra før. 3) Jeg har forbanna uflaks.

«Jeg synes du er flink, jeg», sa mannen i våres. «Har jeg egentlig noe valg?», tenkte jeg.

Jeg nekter å la dette være mer enn en dump i veien. Dette er ikke slutten. Selv om det føles unektelig slik oftere og oftere.

Ansett meg for svingende!

https://www.linkedin.com/in/ellenmorgenstierne

Ellen Morgenstierne

Reklamer

2 kommentarer om “Ansett meg for svingende!

Hva synes du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s