Ellen for President! …eller ordfører i Tjøme kommune

– Hva ville du gjort om du ble valgt til ordfører i din kommune? 

…spør Tønsbergs Blad i spalten Dagens navn. Mandag 29. september var det navnet Ellen Morgenstierne. Fordi jeg har søkt jobb i over ett år uten suksess. Skulle jeg derimot hatt jobben som ordfører i Tjøme kommune, ville jeg:

Utarbeidet en strategi og en konkret plan for hvordan å tiltrekke seg unge voksne til kommunen. Jeg ville også sett mer på muligheter om samarbeid på tvers av kommunegrenser uten nødvendigvis en sammenslåing. Dessuten ville jeg bygget sykkelsti på Østveien helt frem til Flekkenveien.

Lokalpolitikk er moro! Med små forhold blir sakene nærere og engasjementet (burde ha vært?) større. Ta for eksempel denne sykkelstien. Det er 19 år siden jeg begynte på ungdomsskolen og kunne sykle. På Østveien uten sykkelsti. Jeg mener jeg kan ha hørt snakk om denne påtenkte sykkelstien allerede da. Kanskje også tidligere. På vei til bestemor måtte vi kaste oss inn i buskene når bilene kom susene rundt neste sving. Men da bodde det tross alt «nesten ingen» barn mot Flekkenveien. Og det var sånn det bare var. Nå bor jeg her igjen. Det er fremdeles ingen sykkelsti. Men den er omtalt i Tjøme Høyres hundredagersplan: Igangsette prosjekteringen av gang- og sykkelvei langs Østveien, fra Feierskauen til Holtane. Hurra!

Det er mer enn 100 dager siden forrige kommunevalg. Er den kanskje prosjektert? På Tjømes kommunes hjemmesider finner jeg dette:

Skjermbilde 2014-09-30 kl. 21.17.21

Joda, det ser ut som om de er godt i gang. Det ligger en plan. Men jeg leter etter litt kort og konsis informasjon. Kan de avkrefte de ubekreftede ryktene om at sykkelstien skal ende ved Grimestad i første omgang? Det er i alle fall ryktet som går. Og med ca. 4.500 innbyggere skal det vel ikke så mye til for at ryktene når hele øya? Eller i alle fall hele Østveien fra Grimestad til Flekkenveien. Jeg vet; små forhold.

En ting jeg ikke nevnte for Tønsbergs Blad, men som jeg også kunne ha funnet på med ordførerkjedet på, er å ta meg en tur rundt i strandsonen. Med motorsag. Og saget ned uautoriserte gjerder som går litt for langt ned i vannkanten og hindrer fri ferdsel. Vi har heldigvis boplikt, men de fleste boligene er hytter. De fleste boliger ved vannkanten er hytter. Mange praktiserer nok «tilgivelse er bedre enn tillatelse»-prinsippet. Er ikke det operativ ordfører, så vet ikke jeg. Det hadde blitt litt av en sak for Tønsbergs Blad!

Og så var det denne sammenslåingen. Der har visstnok toget forlatt perrongenVi kommer nok til å bli del av en større kommune. Blir det med Nøtterøy? Med Nøtterøy og Tønsberg? Blir vi en del av Tønsbergs Blads superkommune? Er jeg for eller er jeg i mot? Kommer superkommunen til å gjøre mer for å tiltrekke seg unge voksne, også til Tjøme? Kommer superkommunen til å generere flere arbeidsplasser? Jobben som ordfører blir i alle fall en heltidsstilling!

Tjøme kommune

Hvilket parti skulle man satset på for jobben som ordfører i superkommunen? I alle fall ikke Tjømelista?

Reklamer

En kommentar om “Ellen for President! …eller ordfører i Tjøme kommune

  1. Tilbaketråkk: Et brudd på valgløftene | Terningkast 6

Hva synes du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s