Hva skjedde, Lego?

De fleste har vel fått med seg foreldreinstruksjonslappen fra Lego anno 1974 som har florert på sosiale medier de siste dagene. Bravo, Lego. Men hva skjedde?

Jeg har en sønn på 2 år og litt. Han har enda ikke lært at noe er for gutter og noe annet er for jenter. Han elsker hester, traktorer, å male og å bygge lego. Han har rosa svømmebriller og batmangenser. Minni Mus er like stas som Mikke. Enn så lenge.

Lego anno 1974 hadde lært ham at dukkehus er like morsomt å bygge som romskip. For tiden bygger han mest trapp. Og høye tårn.

Desverre kan det se ut som om Lego anno 2014 kommer til å lære ham at noe er for gutter og noe annet er for jenter. Lego som så mye annet der ute. Desverre kommer kanskje Lego anno 2014 også til å lære ham noe mer om forskjellen mellom gutter og jenter. Firkantet mann med flatt og animert ansikt vs store øyne med lange øyevipper og antydning til bryster. Foruten den opplagte kjønnsdelte målgruppen er det forskjellen på Lego og Lego Friends. Lego Friends for jenter – som min sønn på 2 år og litt kjøpte seg på lørdag.

Lego_2 Lego

Lego, hva skjedde?

Reklamer

3 kommentarer om “Hva skjedde, Lego?

 1. Lego tilpasset seg markedet?

  Det jeg lurer på er om jenter leker annerledes enn gutter. Utfra innholdet i eskene ser det ut til å være mer rollelek for jenter, mens det samme tilbehøret ikke finnes for gutter. Lek med dukker er nå med lego? For jenter altså. Guttene leker med (lego)biler.

  Og jeg ser også at mormors lego fra slutten av 70-tallet er lettere å bygge fritt med enn den vi har hjemme. Mange av delene er jo de samme, så det er rart. Vet ikke om det var like stort mål å ha glatte overflater da jeg var liten som nå, men det føles som om det har blitt mer spesialdeler. En når sant skal sies, så liker jeg lego bedre som voksen enn som barn. Kanskje nettopp på grunn av rolleleken fra lego friends?

  • Ja, kanskje det er slik at jenter leker anerledes enn gutter. Men jeg vil gjerne at det ikke skal være forhåndsbestemt hvordan jenter skal leke og hvordan gutter skal leke. Gutter leker vel også rollelek når de er små?

   Forøvrig er jeg for produktutvikling og en slags tilpassing av markedet, men jeg liker ikke måten Lego her former markedet med klare jenteleker og gutteleker.

 2. Tilbaketråkk: Hva skjedde, Lego? 2.0 | Terningkast 6

Hva synes du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s