Senk krava og begynn på Rimi!

«Hva med Rimi?», kan noen spørre når det kommer frem at man er arbeidssøkende. Andre er av den mer direkte typen og ber en «senke krava og ta en butikkjobb mens man venter på drømmejobben». Jeg har slett ikke noe i mot Rimi. Eller Spar, Kiwi, Meny eller andre dagligvarebutikker. Jeg har tidligere jobbet på både Spar, Shell og SparKjøp. Faktisk synes jeg alle bør innom servicebransjen på en eller annen måte i løpet av livet. Det kan være både givende og morsomt med en jobb i butikk. Ikke minst får man forståelse for et yrke man møter nærmest hver dag resten av livet.

Problemet mitt som arbeidsledig hadde derimot ikke blitt løst av en jobb på Rimi. Ja, jeg hadde fått lønn og jeg hadde «hatt en jobb å gå til». Sånn sett er problemet løst. Statistikken bedres og antall arbeidsledige på Tjøme går fra 67 til 66. Men jeg ville fortsatt vært arbeidssøkende. Jeg ville fortsatt hatt en ubrukt utdannelse og masse erfaring i bagasjen jeg ikke fikk utnyttet.

Enkelte rekrutterere har til og med uttalt at det ikke er lurt å ta totalt urelevante jobber mens man venter. Det kan jeg være uenig i. Jeg har søkt masse urelevante jobber. Mange har jeg ikke hørt fra, fra andre har jeg fått tilbakemelding om at jeg er overkvalifisert. Til tross for at jeg er tydelig på at jeg ønsker mer enn noe annet å komme tilbake i jobb. Hvilken Kiwi-butikk vil forresten ansette en de antar vil søke videre så fortt noe relevant dukker opp når de får over 550 søkere på stillingsutlysningen? Også Kiwi og Rimi i Oslo har lignende søkertall.

Det er ikke bare «å begynne på Rimi».

Dessuten; om jeg hadde fått en jobb på Rimi, hadde ikke det hjulpet de 66 andre arbeidsledige på Tjøme eller de vel 100.000 arbeidsledige i Norge. Rimi kan ikke bygge landet!

Illustrasjonsbilde stjålet fra www.norgesgruppen.no. Gitt lang og tro tjeneste i både resepsjonen og lokal Spar-butikk, krysser jeg fingrene for at de ser gjennom sine.

Illustrasjonsbilde stjålet fra http://www.norgesgruppen.no. Gitt lang og tro tjeneste i både resepsjonen og lokal Spar-butikk, krysser jeg fingrene for at de ser gjennom sine.

PS. Ganske snart kommer det en oppdatering om jobbsituasjonen. Jeg kan avsløre at fremtiden ser lysere ut enn på lenge.

Reklamer

Hva synes du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s