Noen hadde kledd han i en topplue så han ikke skulle fryse

– Vi kan uansett ikke hjelpe alle, uttalte FrPs Jøran Kallmyr til NRK her om dagen. Regjeringen var fortsatt i tenkeboksen på om hvorvidt Norge skulle hjelpe eller ikke. Samtidig som hundrevis av menn, kvinner og barn strevde med å holde hodet over vannet uttaler norske politikere at vi må vise disse flyktningene at det ikke er noe poeng i å dra. Jeg kveles av skam.

Jeg har tenkt mye på båtflyktningene i Middelhavet de siste dagene. På Facebook og nettaviser – mellom jobbmøter og blant bursdager, hverdagslige betraktninger og enda en artikkel om den nyeste sesongen av Game of Thrones – møter det meg. Heldigvis. For å lukke øynene for denne tragedien hjelper i alle fall ikke.

Bildet av gutten som noen hadde kledd i en topplue for at han ikke skulle fryse har brent seg fast i netthinna mi og blitt en sørgelig påminnelse på forferdelige skjebner. I går kveld skrev Aftenposten på Facebook-siden sin at topplua ikke kunne redde livet hans da båten ble knust i Middelhavets bølger. Jeg orket ikke lese artikkelen. I stedet gikk jeg inn til min egen lille gutt, kysset han god natt for fjortende gang den kvelden og priset meg takknemmelig over at hans største bekymring i livet er om vi får tid til å lese både Mamma Mø bygger hytte og kaninen som sier Bæsj før leggetid.

Vi kan ikke redde alle uansett. Men vi kan redde så mange vi kan.

Jeg gråter for flyktningene i Middelhavet. Og jeg skjemmes over Norge.

Reklamer

En kommentar om “Noen hadde kledd han i en topplue så han ikke skulle fryse

Hva synes du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s