Når valgfrihet blir tvang

Erna tror at folk helst vil ha søndagsåpne butikker, de bare vet det ikke selv enda. Jeg er ikke den første som kaller statsministeren arrogant når hun uttaler dette.

Jeg er i mot søndagsåpne butikker. Jeg og veldig mange andre her i landet. Men Erna har visst glemt at hun representerer folket. Høyres argument for søndagsåpne butikker er visst frihet. Frihet til å kunne handle når man vil. Frihet til å kunne å som butikkinnehaver å åpent. Men hva med alle de som mister friheten? Mister friheten til en fastsatt fridag, mister friheten til annerledesdagen søndag, mister friheten til å ha mamma og pappa hjemme fra jobbe i hvertfall én dag i uka.

Høyre snakker om muligheter. Muligheter til å handle på søndager, muligheter til å holde åpent. Hva med de som mister muligheter? Muligheten til en fast fridag, muligheten til å gjøre noe annerledes en dag i uka, muligheten til å samle familien i hvertfall én dag i uka?

I følge Fafo vil fem ganger så mange måtte jobbe på søndager dersom forslaget går gjennom. Og det gjelder bare varehandel. Hvor skal barna til de butikkansatte være når både mamma og pappa må jobbe uka rundt?

Stopp_søndagsåpent-300x300

Reklamer

Hva synes du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s