Mellom jobb, amming og tannpuss

– i år hadde jeg rett og slett ikke tid

Jeg har ikke gått i tog i dag. Det har jeg ikke hatt tid til. Jeg har vel egentlig aldri gått i tog 8. mars, men jeg hørte på appeller ved Youngstorget et par ganger da jeg bodde i Oslo. I stedet har jeg pleid å mene noe. I år var der nesten så jeg ikke fikk skrevet et innlegg. Jeg har nesten ikke hatt tid.

Mamma pleide å samle venninner og bade 8. mars. I anledning av kvinnedagen, sa de. Det er en tradisjon jeg har hatt planer om å følge.

I år har jeg ikke hatt tid. I dag har jeg jobbet. Jeg har også ammet, jobbet litt til, spist middag med familien (kokkelert i et samarbeid mellom Gilde, mannen og svigerinna) og hindret fire par barnehender i å rive ned kaffen. Jeg har pusset to små babytenner mens mormoren pusset 3-åringens. Deretter la jeg meg i dobbeltsenga sammen med de begge. Mormor gikk hjem og to barn sovnet. Jeg gjorde ferdig én jobb. Fortsatte litt på en annen. Gjorde et fremstøt for å få en til. Nå er pappaen hjemme igjen fra styremøte og jeg er tilbake i dobbeltsenga. Med to små. De sover, men den ene sover visst best inntil mamma. Mannen sitter utenfor og venter. Litt såkalt voksentid nå, så er det natta. I morgen venter en ny dag med jobb og pappaperm.

Jeg tenker det er fint vi kan dele. Jeg tenker det er frihet å jobbe frilans. Men jeg tenker også at det kanskje ikke er tilfeldig at jeg ikke har vært fast ansatt siden jeg var 29 og ble gravid. Nå er jeg 33 og tobarnsmor. Nå tror jeg kanskje at jeg ikke vil bli ansatt likevel. Det er fint å styre sin egen hverdag. De andre kan liksom ha det så godt. Men som selvstendig næringsdrivende får man ingen betalt ammefri.

Kvinnedagen er ikke avleggs. Det er fortsatt mange kamper. I år har jeg ikke tid til å ta opp alle.

Se hva jeg har skrevet på 8. mars tidligere år:

Mora di er ei ku – sterk som en okse, men dum som en ku?

En hyllest til kvinnene i mitt liv – året jeg hyllet kvinnene i mitt liv fremfor å gå i tog.

Retten til å råde over egen kropp – hvordan dagens regjering reverserer likestilling med den foreslåtte reservasjonsretten.

Et frieri til handelsstanden – om hva man kunne markedsført i anledning kvinnedagen.

San Fran 491

Reklamer

Hva synes du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s